Det har varit mycket ut och in hemma och äta på resturang. Lägg därtill en pigg Katarina som betar av diskberg innan de ens är en kulle men idag har det i alla fall samlats en liten lovande hög. I denna ingår en tallrik med matrester av flytande karaktär. De var flytande när de hälldes upp och är fortfarande flytande men nu uppblandat med fastare partiklar. Var gör jag av matresterna innan jag ställer tallriken i diskmaskinen. Att ställa in härket som det är, är inte ett alternativ.
Spola av och sedan fånga upp de halvt uppblötta flingorna innan dessa når vattenlås eller reningsverk är ett alternativ. Att hälla det i sopkorgen är ett alternativ. Det senare är enligt mig, rätt metod men det bygger på att den som satt i soppåsen också är införstådd i att att jag faktiskt slänger filmjölk (om än utblandad) i soporna. Det betyder att det som är soppåse är bör vara någorlunda helt. I annat fall kommer matrester och annat läcka ut på kläder, matta, trapphus och så vidare.
Litar på att maken sätter i hela soppåsar och lyckas slänga det hela i soporna men är det där de ska slängas? Allt, ska i dagens läge sopsorteras. Kommer ni ihåg maskkomposten som alla skulle ha under diskbänken?